vineri, 14 ianuarie 2011

Luptătorul din noi

Este îmbucurător că din ce în ce mai mulţi dintre noi aleg să devină luptători. Societatea în care trăim are nevoie şi de alt gen de persoane în afară de “roboţei” supuşi – altfel s-ar putea autodistruge din prea multă ignoranţă.
A deveni luptător în această lume haotică este o provocare, într-adevar. Acolo unde ceilalţi caută siguranţa, tu să cauţi libertatea. Însă este, probabil, lucrul ce aduce, în timp, cele mai mari satisfacţii.
Nimeni nu se naşte luptător, ne transformăm singuri. Există ceva în luptător care îl poartă neabătut pe calea sa, care îl face capabil să depăşească obstacolele şi să avanseze. Este ceva datorită căruia luptătorul este conştient de drumul sau, de schimbările ce se petrec în el şi în mediul din jur. Şi scopul său devine acela de a hrăni şi a menţine acestă conştientizare.
Ce este acel lucru? Puterea interioară personală.
În general, oamenii nu au nicio putere reală. Fie că sunt simpli muncitori, fie că sunt politicieni sau afacerişti de top, lucrurile în viaţa lor “se întamplă” din cauze exterioare, fără ca ei să se transforme prea mult în interior. E o problemă de “destin”, de automatism – iar realizările lor nu au nicio legătură cu puterea personală. Ei se comportă ca şi când ar fi nemuritori, ca şi când ar avea tot timpul de pe lume, ca şi când nimic nu ar conta în afara lor înşişi. Şi îşi permit să facă lucruri pe care, cu o minimă conştiinţă a consecinţelor produse, le-ar evita, cu siguranţă.
Cu totul alta este situaţia în cazul luptătorilor. Atunci ştii că moartea este singurul sfetnic inteligent pe care îl ai – şi cel mai dur. Ştii că acesta este singurul lucru ce te poate motiva cu adevărat în acumularea puterii personale. Ştii că modul în care vezi viaţa, oricare ar fi el, este doar un film proiectat ce rulează în mintea ta – şi nu te mai ataşezi de efemeritatea lucrurilor şi situaţiilor. În schimb, eşti atras de libertatea necunoscutului. Pentru un luptător, singurul lucru ce contează cu adevarat este să ajungă să îşi cunoască adevărata sa identitate infinită.
Veţi putea crede că cele de mai sus sunt filozofii – însă adevărul este că au o bază practică extrem de reală.
Când intri pe calea luptătorului realizezi ca toate greutăţile sunt atrase de către tine cu scopul de a te pregăti pentru înfruntările decisive de mai târziu… şi pentru a le câştiga, bineînţeles. Un luptător învinge întotdeauna, indiferent cât are de aşteptat.
El ştie că, pe calea sa, nu se poate bizui decât pe el însuşi şi pe legătura sa cu Forţa, Universul, Divinitatea, oricum i-ar spune. Cea mai importantă preocupare a sa este să întărească acestă legătură printr-o constantă practică a trupului, minţii, sufletului şi spiritului. Practica de reconectare cu Sinele său este o disciplină de zi cu zi, pentru toată viaţa.
A şti cum să-ţi conservi energia şi cum să acumulezi putere personală este o artă şi o practică ce se deprinde pas cu pas. Atunci, cu onoare şi responsabilitate, luptătorul îşi desăvârşeşte calea trăind pentru el însuşi, pentru ceilalţi şi pentru întregul Univers.

Articol scris de Marius Stan. Mai multe scrieri interesante pe http://www.empower.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu