marți, 26 iulie 2011

Cum recunoşti un luptător

Mai jos voi înşira câteva elemente definitorii ale unui luptător, iar când spun luptător mă refer la o fiinţă umană care radiază lumină şi căreia îi place să iubească, să dăruiască şi să ajute. 

Un luptător nu este prea vorbăreţ. El este tăcut, dar nu foarte tăcut. El vorbeşte în clipele de trebuinţă şi tace atunci când termină de vorbit. Pentru că el ştie că natura lui autentică este cea tăcută, iar cea dobândită e vorbăreaţă.
 
Inima umană este precum un râu. Mintea e precum un burete. Un luptător preferă să alerge mai degrabă decât să absoarbă.

Artiştii mint ca să descopere adevărul, politicienii mint pentru a ascunde adevărul, luptătorii spun numai adevărul.

Un luptător nu este stăpânit de nimeni şi nu stăpâneşte pe nimeni. El este propriul lui stăpân, el este iubire. 

Un luptător ştie că un strop de sudoare valorează mai mult decât o mie de vorbe.

Un luptător face lucruri noi, un luptător experimentează, nu-i este teamă de necunoscut. El doarme mai puţin, mănâncă mai puţin, se antrenează mai mult. El ştie că adevărata putere nu stă în măreţia corpului, ci în micimea din interiorul lui: scânteia divină

Un luptător este generos pentru că dă mai mult decât îi stă-n putere. Nu este mândru pentru că ştie că mândria înseamnă să iei mai puţin decât îţi trebuie.  

Un luptător ştie să simtă. Toată viaţa lui este o goană după sentimente. 

Sunt trei lucruri neştiute despre luptători: Sunt oameni ca şi noi, au simţul umorului şi se ştiu învingători chiar şi atunci când sunt învinşi.

Un luptător nu se opune curgerii normale a timpului. El se bucură de tot ce-l înconjoară. Când afară este cer senin nu se ascunde la umbră, când plouă nu se acoperă ca să nu-l ude, când este furtună el rămâne calm. Fiecare eveniment are sentimentul lui, iar el vrea să-l descopere.

Luptătorul ştie că cu cât se preface mai puţin cu atât este mai cinstit.

Luptătorul ştie că lipsa banului nu reprezintă un obstacol, însă lipsa unei idei da. 

Un luptător ştie că există fiinţe deasupra lui care-l depăşesc şi care pot înţelege lucrurile mai clar, mai pur şi mai divin decât el.

Luptătorul măsoară timpul astfel: o nouă clipire a ochilor este un alt an, iar sărbătoare este fiecare bătaie a inimii sale.

Un luptător trebuie să îndepărteze latura socială a percepţiei pentru a putea percepe esenţa tuturor lucrurilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu