miercuri, 26 ianuarie 2011

Misterele Triadelor: Elementul Schimbării

Am să continui puţin studiul din "Misterele Triadelor: În căutarea Adevărului", postarea precedentă, şi voi accentua legăturile dintre prima coloană şi ultima din tabel. Coloana de mijloc, mie, mi se pare importantă şi vă spun şi de ce. Ea este puntea dintre x şi y, dintre Om şi Dumnezeu sau dintre Pământ şi Cer. Elementul z este Sfântul Duh, este Apa (ploaia). Am să mă opresc asupra triadei Pământ-Apă-Cer, nu întâmplător, ci dintr-un motiv foarte simplu: este triada cea mai importanta pentru un Luptator.

Apa este elementul curgător, elementul schimbării. Ne aflăm cu toţii în era vărsătorului, o nouă era, al cărei element este Apa. Ca să fii ca apa trebuie să înveţi să faci ce face apa. Trebuie să-ţi dai drumul emoţiilor, oriunde te vor conduce. Apa ne învaţă acceptarea. Lasă-ţi emoţiile să curgă ca apa. Nu te opune nimănui şi nu răni pe nimeni; asta face şi apa, nu? Ea curge peste pietre fără a se opune, fără a le strivi. Deşi, pietrele încep să se erodeze peste zeci, sute de ani, nu apa este răspunzătoare pentru acest lucru. Pietrele au cedat, fiind incapabile să se adapteze, să se modeleze curgerii apei. Şi de fiecare dată, este alt volum de apă care curge peste piatre. Niciodată aceeaşi cantitate de apă nu va curge peste aceleaşi pietre. Apa, în sine nu face piatra să erodeze ci timpul, faptul că apa curge, e în mişcare iar piatra nu e un element care să se adapteze, să modeleze, ci e elementul pe care-l modelezi, îl sculptezi. Dacă torni un pahar cu apă peste o piatră, se va uda puţin. Dacă iei  apoi un burete şi încerci să o absorbi şi să o pui din nou în pahar, vei avea  pierderi în cantitatea ei. Cu siguranţă piatra aceea nu se va eroda de la câteva pahare turnate peste ea. 

Un Luptător trebuie să înveţe să fie ca apa. Tot ceea ce am scris mai sus se aplică fiecărui Luptător. Spun Luptători tuturor oamenilor care vor să se schimbe şi vor o eră viitoare mai bună. Dacă Luptătorul este atacat cu foc, să se împotrivească cu apă, să stingă focul. Atunci nu are loc nicio rănire, ci o duşuială cu apă rece făcută prietenului tău, atacatorul. Scopul luptătorului este să înlăture agresivitatea, fiind fluent şi adaptabil oricărui atac. El se luptă numai pentru a învinge spiritul certăreţ şi agresiv al duşmanului şi a-l alchimiza într-un spirit al compasiunii şi iubirii universale. 

Era focul, a războaielor, a trecut. Conştientizaţi asta. E momentul ca vărsătorul să-şi verse apele pete noi. Iar când spun asta, nu trebuie să vă faceţi bărci cu care să plutiţi deasupra apelor, salvându-vă astfel vieţile. Sunt apele Sfântului Duh, apele sufletelor noastre, apele conştiinţei. E o schimbare în interiorul fiecăruia dintre noi. 

Studiile afirmă că apa este inteligentă şi aşa şi este. Dacă pui o sticlă de plastic, incoloră, plină cu apă, într-un loc cu o floare şi lipeşti pe sticlă o etichetă pe care scrii : sănătate, sau orice altă emoţie izvorâtă din Iubire, cu siguranţă apa din sticlă se umple cu acea emoţie scrisă şi o transmite mai departe mediului. Cert este că apa aceea va vindeca mulţi oameni care au nevoie de însănătoşire. În schimb, dacă lipeşti o etichetă cu o emoţie provenită din frică, de exemplu: stres - că tot e la modă - şi laşi sticla lângă floare... După un timp, floarea se va ofili. Sau, poţi să lipeşti pe o sticlă cu apă o etichetă cu cuvântul: vindecare, şi să laşi sticla lângă o floare ofilită. Dacă nu ignori apa şi vei vorbi cu ea de fiecare dată când treci pe lângă ea şi-i spui cuvinte de iubire şi recunoştinţă, ea va absorbi emoţiile tale şi informaţia dată de etichetă. Apoi poţi folosi apa respectivă ca să vindeci floarea.

Ce vreau să spun, este că apa absoarbe sentimente (emoţii plus cuvinte, gânduri). Noi, oamenii, avem în compoziţia corpului nostru aproximativ 75% apă. Gândiţi-vă ce se întâmplă atunci când emoţiile noastre sunt provenite din iubire şi sunt transformate în sentimente demne să facă parte din corpul nostru. 

Durerea este o emoţie. Non-durerea este tot o emoţie. Iubirea şi ura sunt emoţii. Furia şi calmul sunt şi ele emoţii. Sunt emoţii izvorâte din surse diferite: iubire sau frică. Sunt emoţii care pornesc din iubire sau frică. Dacă alegi o emoţie provenită din iubire şi creezi un gând la nivelul minţii, vei obţine un sentiment. Dacă alegi  o emoţie a cărei sursă este frica şi ai şi un gând, atunci vei avea un sentiment, altul faţă de cel precedent. Nu spun că unul este bun şi celălalt este ne-bun. Spun că este vorba de alegere, de intenţie.

Budiştii vorbesc despre două minţi: o minte care minte şi alta care e cea adevărată, care e conformă cu Adevărul Divin. Acestea două nu sunt altele decât emoţiile noastre. Emoţii declanşate din iubire - mintea adevărată şi emoţii declanşate din frică - mintea falsă. 

Revenind la tabel, spuneam că acea coloană mijlocie reprezintă o punte, un drum care uneşte elementele din coloana x cu elementele din coloana y. Nu sunt importante numai cele din prima coloană, a doua sau a treia. Sunt importante toate trei, luate împreună. Nucleul este puntea, punte ce uneşte creaţia de creator. Să exemplific: Eu hotărăsc să fac rău unei persoane. Asta e alegerea mea. Nimic greşit aici. În altă situaţie vreau să fac bine alteia. Iarăşi nimic greşit. Însă, pot face rău şi bine în acelaşi timp aceleiaşi persoane? Nu prea are sens. Pot să-i dau o palmă şi să-l mângâi în acelaşi timp? Dacă da, atunci nu am ales nicio parte, am rămas captiv pe punte, nu vreau să evoluez, nu vreau nici să involuez. Eu stagnez. În momentul acesta sunt ca şi mort. Nu are importanţă ce alegi e important să alegi ceva şi acea alegere îţi aparţine.

Sunt importante toate cele trei, şi x şi y şi z. Ca să fii una cu Creaţia trebuie să realizezi această uniune. În această lume, toate cele trei elemente au un rol: puntea leagă două elemente, dacă nu ar exista puntea nu ar mai exista elementele, sau ar exista, însă numai separate; dacă nu există elementele x şi y atunci degeaba există puntea (z). Toate au rolul lor şi toate vibrează.  Sunt interconectate de vibraţiile noastre interioare.

Puntea este Apa. Fii apă, prietene. Dacă torni apă într-un pahar, devine paharul, dacă torni apă într-o oală, ea devine oala. Luptătorule, fii apă! Nu poţi face alegeri dacă nu te laşi dus de val. Nu poţi câştiga o luptă opunându-te. Lasă-ţi emoţiile să curgă, lasă-ţi rănile să sângereze. Lasă trecutul acolo unde-i e locul. Nu invoca viitorul. Prezentul e tot ceea ce conteză. Crezi că apa are remuşcări, crezi că apa judecă, crezi că apa îşi regretă trecutul? Nu. Ea trăieşte emoţia prezentului, ea absoarbe tot ceea ce e în momentul prezent. Atunci tu de ce n-ai face la fel? De ce judeci, de ce regreţi trecutul? Crezi că e mai simplu, că e mai comod, că eşti mai în siguranţă? Acestea sunt iluziile minţii false, sunt emoţiile provenite din frică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu